Следвайте Гласове в ТелеграмТехеран заяви, че е сключил сделка със САЩ

...
Следвайте Гласове в ТелеграмТехеран заяви, че е сключил сделка със САЩ
Коментари Харесай

Иран и САЩ със сделка за размразяване на 6 милиарда авоари и размяна на затворници

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Техеран съобщи, че е сключил договорка със Съединени американски щати за топене на ирански средства на стойност 6 милиарда $, след което ще бъде осъществена замяна на по петима арестувани, съобщи Ройтерс.

Говорителят на иранското външно министерство Насър Канаани сподели, че средствата, замразени в Южна Корея, ще бъдат владеене на Иран от през днешния ден, което ще задейства размяната на петима жители на Съединени американски щати арестуван в Иран против петима иранци, арестувани в Съединени американски щати.

Иранските активи на стойност 6 милиарда $, в миналото замразени в Южна Корея, към този момент са в Катар, което е основен детайл в договорката за замяна на пандизчии със Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Насър Канаани направи коментара на конференция, излъчена по държавната телевизия, само че предаването прекъсна незабавно след думите му без да бъде обещано пояснение.

" Въпросът за размяната на пандизчии ще бъде решен през днешния ден и петима пандизчии, жители на Ислямската република, ще бъдат освободени от затвори в Съединени американски щати ", сподели Канаани. " Петима затворени жители, които са били в Иран, ще бъдат предадени на американската страна реципрочно, по тяхна воля. Очакваме тези два въпроса да бъдат решени изцяло въз основа на съглашение. ", съобщи представителят на иранската дипломация, представен от Българска телеграфна агенция.

Нямаше друга информация, оповестена неотложно от организациите, а американски представители не потвърдиха мненията, показват медиите.

Планираната замяна на активи и пандизчии се разигра на фона на увеличение наличието на американски войски в Персийския залив, с опцията бойци да се качат и да охраняват търговски кораби при прекосяване през Ормузкия пролив, откъдето минават 20% от всички доставки на нефт.

От Катар пристигна удостоверение, че размразените 6 милиарда $ ирански активи са трансферирани в Доха, съобщи Ройтерс, базирайки се на източник, осведомен с детайлности по въпроса. Днес в Иран в подготвеност стоеше аероплан на Катар, с който петима американски пандизчии и двама членове на семейство ще отлетят за Доха.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР